U bevindt zich hier - Home - Tools

Tools

Derdebetaler nog eenvoudiger? Onderstaande tools helpen u graag op weg!

easyHosp

Factureert u uw ziekenhuisbezoeken ook in derdebaler? Hier kan u het RIZIV-nummer van het ziekenhuis opzoeken waar uw patiënt verblijft. U dient dit nummer verplicht te vermelden bij de facturatie. Werkt u met papieren getuigschriften, dan vult u het op de daartoe voorzien plaats in. Werkt u met onze eFact-app "easyTar" voor derdebetaler, dan zit deze module geïntegreerd kan u bij het ingeven van uw prestatie.

Meer info over easyTar

Databank nomenclatuurnummers

Wilt u de uitleg van een bepaald nomenclatuurnummer lezen? Of weet u niet welk nomenclatuurnummer u dient aan te rekenen? Op de website van het RIZIV vindt u de vernieuwde tool ‘Nomensoft’, waarmee u nomenclatuurnummers en pseudonomenclatuurnummers van geneeskundige verstrekkingen kan opzoeken.

RIZIV-nummers WZC

Rekent u prestaties in derdebetaler aan voor patiënten die verblijven in een woon- en zorgcentrum (WZC)? In dat geval bent u verplicht het RIZIV-erkenning te noteren op het getuigschrift. Op de website van het RIZIV (onderaan bij lijst ROB en RVT) kunt u snel en eenvoudig het erkenningsnummer opzoeken.

easyTar app

Bovenstaande tools werden ook ingebouwd in onze app voor de derdebetaler easyTar! Handig, toch?

Meer info?